Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταδικάζει την παραβίαση της δεοντολογίας

7 Ιουνίου 2006

 

Την οδό της βάναυσης καταπάτησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων επέλεξε μερίδα μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, με αφορμή την τραγική υπόθεση του εντεκάχρονου αγνοούμενου από τη Βέροια.

Φαινόμενα όπως η τηλεοπτική «ανάκριση» ανηλίκων, υπό τη μορφή δήθεν συνεντεύξεων, δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν από κανέναν τηλεοπτικό ανταγωνισμό, δεν υπηρετούν κατά κανέναν τρόπο την ενημέρωση, καταπατούν τον νόμο και αμαυρώνουν τη δημοσιογραφία, σε βάρος συναδέλφων που έπραξαν το αυτονόητο: τήρησαν τις απαράβατες αρχές δεοντολογίας και σεβάστηκαν παιδιά, οικογένειες και το κοινό που είναι αποδέκτης της ενημέρωσης.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταδικάζει απερίφραστα κάθε παρόμοια απαράδεκτη «παραδημοσιογραφική» συμπεριφορά και επισημαίνει την αδιαπραγμάτευτη ενοχή όσων την επέβαλαν αλλά και όσων την αποδέχτηκαν, προειδοποιώντας τους ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι ανεκτά ούτε από την κοινωνία ούτε από τις Ενώσεις Συντακτών, οι οποίες διαθέτουν τα αρμόδια όργανα για τον πειθαρχικό έλεγχό τους.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter