Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταδικάζει την επίθεση εναντίον αθλητικού συντάκτη

2 Απριλίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την βίαιη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σελαλμαζίδη, από ομάδα αγνώστων, το βράδυ του Σαββάτου 2/4/2006, έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Η επίθεση εναντίον του συναδέλφου αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του δημοσιογραφικού κόσμου και της ίδιας της ελευθεροτυπίας.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. έχει ήδη απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ζητώντας να γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες, αλλά και να πάψει η απαράδεκτη τακτική τρομοκρατίας σε βάρος των λειτουργών του Τύπου.
H Ένωση Συντακτών έχει τις θύρες της ανοιχτές στις διοικήσεις όλων των φορέων του αθλητισμού, εφόσον μοιράζονται μαζί της τις ίδιες αξίες. Επισημαίνει, όμως, ότι δεν θα ανεχθεί να στοχοποιούνται Μέσα Ενημέρωσης και συνάδελφοι από παράγοντες οι οποίοι απλώς προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καλύψουν δικές τους αποτυχίες. Επιπλέον, θα κάνει ό,τι απαιτείται ώστε η δημοσιογραφική οικογένεια, με όπλο την ενότητά της, να αποκρούσει αποφασιστικά τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πτοούν τους δημοσιογράφους.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter