Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

12 Ιανουαρίου 2006

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης είναι διπλά υποχρεωμένη να εκφράσει την αντίδρασή της στο σχέδιο απόφασης για την «Ανάγκη Διεθνούς Καταδίκης των Εγκλημάτων των Ολοκληρωτικών Κομμουνιστικών Καθεστώτων», το οποίο υιοθέτησε η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του ίδιου οργάνου στις 24-27 Ιανουαρίου:

Αφενός ως φορέας μιας πνευματικής παράδοσης και αγώνων που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την άσκηση κριτικής. Η κομμουνιστική ιδεολογία και οι εκφραστές της ασφαλώς υπόκεινται σε κριτική με πολιτικούς και ιστορικούς όρους, σε καμία περίπτωση όμως βάσει υπαγορεύσεων και απαγορεύσεων που θέτουν εκ των προτέρων προδιαγραφές στην ιστορική αντίληψη των πραγμάτων και επιχειρούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Αφετέρου ως συνδικαλιστικό σωματείο, καθώς είναι γνωστό ότι τις επιθέσεις εναντίον της κομμουνιστικής ιδεολογίας τις διαδέχονται πάντα επιθέσεις εναντίον των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. πιστεύει ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη θα αντιδράσει στη λογική και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μνημονίου.

 

Facebook Twitter