Η ΔΟΔ κατηγορεί τηλεοπτικό σταθμό Ισπανίας για ανάλγητη περιφρόσυνη εργατικών δικαιωμάτων

27 Οκτωβρίου 2003

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η περιφερειακή της οργάνωση στην Ευρώπη (ΕΟΔ) κατηγόρησαν σήμερα τον Ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3 ΤV για “αδιαλλαξία και ανάλγητη περιφρόνηση των εργατικών δικαιωμάτων” μετά την απόφαση της εταιρείας να απολύσει το εν τέταρτο του δημοσιογραφικού δυναμικού.

“Η εταιρεία αποκαλύπτει το σκληρό πρόσωπο μιας διοίκησης που φαίνεται ότι προτιμά την αντιπαράθεση από τις συνετές εργασιακές σχέσεις,” δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΔΟΔ και της ΕΟΔ Aidan White.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΔ, η ΕΣΗΕΜ-Θ – μαζί με τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Aγγλίας, Αυστραλίας και Αυστρίας – έχει εκφράσει την συμπαράστασή της προς τους Ισπανούς συναδέλφους και έχει συνυπογράψει αίτημα να ανακληθούν οι απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, η ένταση στον σταθμό κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν η εταιρεία κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τον σταθμό.

Όπως επισημαίνει η ΔΟΔ, οι απολύσεις αυτές δεν δικαιολογούνται ως απαραίτητες για λόγους οικονομικής εξυγίανσης, αφού κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών τα έσοδα του σταθμού ξεπέρασαν τα 474 εκατομμύρια ευρώ.

“Η διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τα διεθνή πρότυπα και να εγκαταλείψει την πολιτική της αδιαλλαξίας και ανάλγητης περιφρόνησης των εργατικών δικαιωμάτων,” τόνισε ο White.

 

Facebook Twitter