Η ΔΟΔ καταδικάζει επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό της Παλαιστίνης

19 Σεπτεμβρίου 2003

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) καταδίκασε την ένοπλη επίθεση εναντίον του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Αραμπίιγια στη Ραμάλα, όπου άγνωστοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο χώρο και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

“Πρόκειται για απειλητική επίθεση η οποία καταδεικνύει πόσο δραματικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους στην Μέσης Ανατολή,” δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΔΟΔ Άινταν Ουάιτ.

“Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των συναδέλφων μας στο Συνδικάτο Παλαιστίνιων δημοσιογράφων και απαιτούμε από την Παλαιστινιακή Αρχή να διεξάγει έρευνα για την επίθεση.”

Όπως δήλωσε ο παραγωγός του δορυφορικού σταθμού στη ΔΟΔ, πέντε κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία του Αλ-Αραμπίιγια στις 13 Σεπτεμβρίου και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, προτού τραπούν σε φυγή, οι άγνωστοι προειδοποίησαν τους δημοσιογράφους να μην συνεχίσουν την εργασία τους και δήλωσαν ότι είναι μέλη της Al-Aqsa Ταξιαρχίας μαρτύρων, ομάδα ακτιβιστών που πρόσκεινται στην οργάνωση Fatah του Γιάσσερ Αραφάτ. Όμως, εκπρόσωπος της ομάδας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση, ενώ ο Αραφάτ κάλεσε τους εργαζόμενους του σταθμού στο αρχηγείο του και τους υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί έρευνα.

 

Facebook Twitter