Η ΔΟΔ για το θάνατο του Δημήτρη Γκλαβά

2 Μαρτίου 2010

 

Δημήτρης Γκλαβάς: Φόρος Τιμής από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.
 
Εκ μέρους της ηγεσίας και του προσωπικού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), απευθύνουμε συλλυπητήριο μήνυμα προς τους Έλληνες συναδέλφους μας για την είδηση της απώλειας του Δημήτρη Γκλαβά.

Ο θάνατός του είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης, καθότι χάσαμε έναν εμπνευσμένο ηγέτη και αγωνιστή για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και απανταχού στον κόσμο.
 
Αποτίνουμε φόρο τιμής στο έργο του και τη δέσμευσή του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων. Η συμβολή του στην αλληλεγγύη των δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι αξιοσημείωτη και η αφοσίωσή του στους σκοπούς της δημοσιογραφίας ήταν εμψυχωτική.

Η δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα και δεν θα είχε καμία επιτυχία χωρίς την ηγεσία του στην Ομοσπονδία, το οποίο ένωσε πέντε ενώσεις δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα ως μία οικογένεια.
 
Η προσωπική ιστορία του Δημήτρη Γκλαβά είναι μία ιστορία ηρωισμού, αντίστασης στην τυραννία και δέσμευσης στον συνδικαλισμό, τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Επίσης ήταν αφοσιωμένος στην αλληλεγγύη των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, ενώ στις σχέσεις του με την ΔΟΔ ήταν ένας ηγέτης στον οποίον μπορούσαν πάντοτε να βασιστούν για υποστήριξη οι δημοσιογράφοι που αντιμετώπιζαν δυσκολίες και διώξεις.
 
Θα μας λείψει και θεωρούμε πολύτιμη τη μνήμη του. Συμμεριζόμαστε τη μεγάλη θλίψη των φίλων του, της οικογένειάς του και όλων των Ελλήνων συναδέλφων. Το όνομά του θα τιμηθεί στο προσεχές παγκόσμιο συνέδριό μας.
 
Εκ μέρους των μελών της ΔΟΔ σε όλες τις γωνιές του κόσμου, τον χαιρετίζουμε και αναγνωρίζουμε τον διά βίου αγώνα του για ελευθερία.

 
 

Jim Boumelha
 
Πρόεδρος
Aidan White
 
Γενικός Γραμματέας
 

 

Facebook Twitter