Η ΔΟΔ για τη νέα ΣΣΕ

5 Αυγούστου 2004
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «ρηξικέλευθη» τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και της Ε.Ι.Η.Ε.Α, και κάνει λόγο για συμφωνία που επιφέρει καλύτερους όρους συνταξιοδότησης, σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις και βελτιωμένες άδειες μητρότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ, Aidan White, δήλωσε ότι μετά την
αντιπαράθεση που οδήγησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, «χαιρόμαστε για την υπογραφή μιας συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο προς βελτιωμένες εργασιακές σχέσεις».
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, η ΔΟΔ είχε εκφράσει έμπρακτα την συμπαράστασή της προς τους Έλληνες δημοσιογράφους.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΔ, η νέα ΣΣΕ θέτει υψηλά πρότυπα συνταξιοδότησης, ενώ προβλέπει και βελτιωμένες παροχές για νέους συναδέλφους μέσω της μετατροπής των πενταετίων προϋπηρεσίας σε τριετίες. Η ΔΟΔ επίσης επικροτεί τις αυξημένες άδειες για εργαζόμενες μητέρες και μονογονεϊκές οικογένειες.
«Από κάθε άποψη, πρόκειται για μια πολύ ικανοποιητική συλλογική σύμβαση και συγχαίρουμε και τις δυο πλευρές για την διαπραγμάτευση μιας δίκαιης συμφωνίας», δήλωσε ο κ. White.
 
Facebook Twitter