Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απεργία

23 Νοεμβρίου 2007
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και η περιφερειακή της οργάνωση, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.) εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να αποδυναμώσει δραματικά το ασφαλιστικό σύστημα.

 
«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση παίζει ρουλέτα με το μέλλον των πολιτών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Δ.Aidan White. «Οι δημοσιογράφοι – όπως όλοι οι εργαζόμενοι– έχουν δίκιο που αγωνίζονται για ένα λειτουργικό σύστημα ασφάλισης. Το δικαίωμα των συνταξιούχων στην ασφάλεια των εισοδημάτων τους και την οικονομική  αυτονομία είναι ύψιστης σημασίας για τον κοινωνικό ιστό όλων των εργαζομένων»
 
Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας αντιδρούν στις προθέσεις της κυβέρνησης με δυο 24ωρες απεργίες, προγραμματισμένες για τις 27 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου.
 
Χρησιμοποιώντας πόρους και αποθέματα από τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αποδυναμώσει το ισχύον σύστημα συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, σκοπεύει να αυξήσει το όριο ηλικίας και να μειώσει τις συντάξεις. 
 
Η Δ.Ο.Δ. και η Ε.Ο.Δ. υποστηρίζουν τις απαιτήσεις των ελληνικών Ενώσεων για ανεξάρτητα και αυτόνομα ασφαλιστικά ταμεία και συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές προθέσεις.
 
Facebook Twitter