Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απεργία της 12ης Δεκεμβρίου

11 Δεκεμβρίου 2007
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και η περιφερειακή της οργάνωση, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.), εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αποδυναμώσει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

 
«Οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, δεν πρέπει να αναγκαστούν να θυσιάσουν τις μελλοντικές παροχές τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Δ. Aidan White. «Το κυβερνητικό σχέδιο θέτει σε κίνδυνο την οικονομική αυτονομία των συνταξιούχων».
 
Μετά από μια πρώτη 24ωρη απεργία στις 27 Νοεμβρίου, οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας συμμετέχουν στη γενική απεργία της 12ης Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενες  για τις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης.
Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη χρήση πόρων και αποθεμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων για να ενισχυθούν άλλα ταμεία, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων. Η Δ.Ο.Δ. και η Ε.Ο.Δ. υποστηρίζουν τα αιτήματα των ελληνικών Ενώσεων για ανεξάρτητα και αυτόνομα ασφαλιστικά ταμεία και συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές προθέσεις.
 
Facebook Twitter