Οι αδερφοί Νταρντέν στο Ταινιόραμα

2 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο ταινίες από το ρεαλιστικό και γοητευτικό σινεμά των αδελφών Νταρντέν παρουσιάζει το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν». Η Ροζέτα και η Υπόσχεση, θεωρούνται από πολλούς η επιτομή του έργου των Βέλγων δημιουργών.

Τρίτη 3/9, Ροζέτα (Rosetta, 90’, 1999)

Οι αδελφοί Νταρντέν ξεδιπλώνουν τη ρεαλιστική αφήγησή τους στο δράμα της νεαρής Ροζέτας και κερδίζουν Χρυσό Φοίνικα, Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής και Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Μια νεαρή κοπέλα από το Βέλγιο αναζητά δουλειά, με σκοπό να ανεξαρτητοποιηθεί από την οικογένειά της.

Προβολές: 21.00, 23.00 

Τετάρτη 4/9, Υπόσχεση (La Promesse, 92’, 1996)

Ο Ιγκόρ και ο πατέρας του, Ροτζέρ, νοικιάζουν διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες, οι οποίοι πολλές φορές δουλεύουν -επίσης παράνομα- γι’ αυτούς. Τα πράγματα όμως παίρνουν άσχημη τροπή, όταν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη ο επιθεωρητής εργασίας. Μια από τις ταινίες που καθιέρωσαν τους Βέλγους αδελφούς Νταρντέν.

Προβολές: 21.00, 23.00

Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης: Το έντυπο πρόγραμμα

Facebook Twitter