Guardian: Πώς έγινε πρώτη παγκοσμίως στη συμμετοχή του κοινού

11 Νοεμβρίου 2010
 
Η βρετανική Guardian, η πρώτη εφημερίδα παγκοσμίως στη συμμετοχή των «ηλεκτρονικών» της αναγνωστών, έκτισε και ανέπτυξε διαδικτυακές κοινότητες τηρώντας αυστηρούς κανόνες δεοντολογίας και συνδυάζοντας τα Νέα Μέσα με τη διαρκή προσαρμογή του δημοσιογραφικού της δυναμικού.

Στα… ενδότερα της Guardian αναφέρθηκε η Meg Pickard , επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης
Νέων Μέσων και Κοινωνικής Δικτύωσης της βρετανικής εφημερίδας, μιλώντας σε ένα ζωηρό κοινό στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Στη διάλεξή της, που συνδιοργανώθηκε με το Βρετανικό Συμβούλιο, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις πρακτικές που εφαρμόζει με ευλάβεια η Guardian για να καταστήσει συμμέτοχο, ευαίσθητο και δημιουργικό τον χρήστη του διαδικτύου, που συναντά την ποιοτική δημοσιογραφία με πολλαπλές δυνατότητες για έκφραση απόψεων, επικοινωνία και συγκέντρωση – ανάλυση πληροφοριών.
Κάθε «ιστορία» της ηλεκτρονικής έκδοσης συναποτελείται από κείμενα, πληροφορίες, multimedia και στοιχεία που προσθέτουν οι χρήστες. Χαρακτηριστικά για θέμα που αφορούσε τις δαπάνες των βουλευτών, περισσότερα από 27.000 άτομα συμμετείχαν στην επεξεργασία πληροφοριών, η οποία θα ήταν αδύνατο να γίνει από τους δημοσιογράφους!
Η Meg Pickard επέμεινε ιδιαίτερα στους κανόνες και τις λειτουργίες που διασφαλίζουν τη φλεγματική αξιοπιστία της Guardian. Στο τέλος απάντησε με υπομονή σε πολλά ερωτήματα του κοινού.
 
 
 
 
Facebook Twitter