Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΜ-Θ την Δευτέρα 6 Μαΐου – Αναθεώρηση Καταστατικού

2 Μαΐου 2019

Την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί μία από τις σημαντικότερες Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσής μας στα νεότερα χρόνια: Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού.  Η πρόταση που τίθεται στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης οικοδομεί τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί η Ένωση στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλει η πραγματικότητα στον χώρο της Ενημέρωσης. Η ψήφισή της είναι συνθήκη αναγκαία για να επιχειρήσουμε πρώτοι απ’ όλες τις Ενώσεις Συντακτών στην Ελλάδα ένα βήμα προς το μέλλον.

Η συμμετοχή σας σε αυτή τη Γενική Συνέλευση και η υπερψήφιση της προτεινόμενης τροποποίησης είναι η προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα επιτρέψει στην Ένωση να γίνει πιο αντιπροσωπευτική και να προσπαθήσει να υπηρετήσει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων στον χώρο της Ενημέρωσης.

Λόγω του αναθεωρητικού χαρακτήρα που έχει η συγκεκριμένη Συνέλευση, απαρτία υπάρχει με παρόντα το 1/2 των τακτικών μελών που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Για τον λόγο αυτόν ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ Α’ ΚΑΙ Β’ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, όπως είθισται. Η Συνέλευση της 6ης Μαΐου είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Χώρος διεξαγωγής είναι το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (ΔΕΘ, περίπτερο 8, Αίθουσα Α΄) και ώρα έναρξης 10 πμ.

Η ψηφοφορία για την έγκριση της τροποποίησης του Καταστατικού θα γίνει ξεχωριστά από την ψηφοφορία για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο ψηφοδέλτιο που θα λάβετε από την Εφορευτική Επιτροπή επιτόπου, θα περιέχονται οι επιλογές: Ναι, Όχι, Λευκό. Η ψήφος σας θα αφορά στο σύνολο του τροποποιημένου Καταστατικού. Για να εγκριθεί η τροποποίηση του Καταστατικού πρέπει να ψηφίσουν υπέρ αυτής τα 3/4 των μελών που είναι παρόντα στη Συνέλευση. Για τον λόγο αυτό τονίζουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι εφόσον υπογράψουν στο βιβλίο εγγραφών της Γενικής Συνέλευσης πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουν (Ναι, Όχι, Λευκό) ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της διαδικασίας.

Για να συμμετάσχετε στη Συνέλευση πρέπει να έχετε εξοφλήσει τη συνδρομή του έτους 2018.

Εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μάρτιος 2011), το Διοικητικό Συμβούλιο διευκολύνει τη συμμετοχή των ανέργων μελών και όσων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στη Γενική Συνέλευση, με τον ακόλουθο τρόπο:

Όσοι από τους εν λόγω συνάδελφους οφείλουν τη συνδρομή για το έτος 2018 (αλλά όχι και για προηγούμενα έτη) θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση καταβάλλοντας 20,00€.

Το ποσό που υπολείπεται (δηλαδή 55,00€) ώστε να θεωρηθούν οικονομικά τακτοποιημένοι με βάση το Καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα χρεωθεί από την Ένωση ως δάνειο και θα παρακρατηθεί από τυχόν οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι άνεργοι συνάδελφοι τα επόμενα Χριστούγεννα (ή θα ζητηθεί μαζί με τη συνδρομή του 2019 από συναδέλφους που δε θα είναι πια σε καθεστώς ανεργίας).

Οι άνεργοι συνάδελφοι που οφείλουν συνδρομές για έτη πριν από το 2018 θα πρέπει να τις εξοφλήσουν για να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, τα μέλη εκτός νομού Θεσσαλονίκης, που θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο θα αποζημιωθούν με 0,21€/χλμ. συν τα έξοδα διοδίων. Όσα μέλη μετακινηθούν με ΚΤΕΛ θα τους καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση, προϋπόθεση για να καλυφθούν τα παραπάνω έξοδα είναι να προσκομίσουν οι συνάδελφοι στη γραμματεία τις σχετικές αποδείξεις (βενζίνη, διόδια, εισιτήρια).

Facebook Twitter