Γενική Συνέλευση ΕΟΔ: Η κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο

14 Ιουνίου 2012

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, και ειδικότερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, θα απασχολήσει τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέργκαμο στις 15-17 Ιουνίου. 

Η διοργάνωση έχει γενικό τίτλο: «Πολεμώντας την οικονομική θύελλα της Ευρώπης: Ο αγώνας για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων». 

«Η ΕΟΔ εστίασε την προσοχή της κατά τους τελευταίους μήνες σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, όπως η Τουρκία και η Ουγγαρία. Παρατηρούμε όμως ότι η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου και οι θέσεις εργασίας καταγράφουν πια μεγάλες απώλειες σε όλη την Ευρώπη, και ο Νότος (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) είναι η περιοχή που πλήττεται πιο σκληρά. Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εργασία των δημοσιογράφων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Στην ατζέντα της Συνέλευσης περιλαμβάνονται επίσης συζητήσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική για τον Τύπο, ενώ προβλέπεται σε ειδική συνεδρία να ολοκληρωθούν οι καταστατικές διαδικασίας που θα επιτρέψουν στην ΕΟΔ να αποκτήσει ξεχωριστή (από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) νομική οντότητα στο Βέλγιο.  

Η Συνέλευση διοργανώνεται από την Εθνική Ομοσπονδία Ιταλών Δημοσιογράφων. 

 

Facebook Twitter