Φτάνει πια η σιωπή είναι κοροϊδία

17 Ιανουαρίου 2013

 

Υπολείπονται τρεις βδομάδες για τη λήξη των συμβάσεων 61 δημοσιογράφων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ουδείς γνωρίζει το εργασιακό τους μέλλον. Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός Τύπου, Σίμος Κεδίκογλου, δεν έχει δώσει ΚΑΜΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ παραμένει ζοφερό.

·    Γιατί ο Αρμόδιος Υπουργός σιωπά για ένα θέμα που αφορά την εργασία ή την ανεργία 61 δημοσιογράφων;
·    Θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την παράταση των σημερινών συμβάσεων; Στην πλειοψηφία τους είναι δημοσιογράφοι που εργάζονται επί σειρά ετών και σε καθημερινή βάση στο ενημερωτικό πρόγραμμα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
·    Ποια λογική «εξορθολογισμού» και εξοικονόμησης χρημάτων δικαιολογεί την εκπαραθύρωση εργαζομένων όταν την ίδια ώρα προσλαμβάνουν ημετέρους με «χρυσοφόρα» συμβόλαια ως ΠΕΘ (Προσωπικού  Ειδικού  Θέσεων); Γιατί σπαταλούν χιλιάδες ευρώ για ειδικές συμβάσεις όταν το έργο που καλούνται να παράξουν, μπορεί αποδεδειγμένα να παραχθεί αξιοποιώντας το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό;
·    Πώς να γίνει πειστικό το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», όταν έχουν στήσει βιομηχανία μεικτών και εξωτερικών παραγωγών μοιράζοντας δημόσιο χρήμα ή το ανταποδοτικό τέλος των πολιτών σε ανώνυμες εταιρείες, δημιουργώντας δύο ταχύτητες εργαζομένων: δημοσιογράφοι που καλούνται να εργαστούν με δελτίο παροχής, χωρίς ασφάλιση και με 600 ευρώ;
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τον αρμόδιο υπουργό Τύπου να δώσει άμεσα απάντηση στο ερώτημα «θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων;» και καλεί τους εργαζομένους στην ΕΡΤ σε αγωνιστική διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία.
                    
                                  Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

Facebook Twitter