Φοιτητές και δημοσιογράφοι καλύπτουν ekloges2014

7 Μαΐου 2014

Πειραματική πρωτοβουλία για την κάλυψη των εκλογών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέλαβαν από κοινού το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματίες δημοσιογράφοι, καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος δοκιμάζουν εκπαιδευτικά εργαλεία και προσεγγίσεις που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων και αναπτύσσουν ένα Εκτός Εργαστηρίου πείραμα με δύο άξονες:

1.    Στον διαδικτυακό τόπο ekloges2014.web.auth.gr, συγκεντρώνουν, κωδικοποιούν και παρουσιάζουν προγράμματα, θέσεις, απόψεις, διακηρύξεις των υποψηφίων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τα θέματα Τουρισμός και Ανεργία. Αντιστοίχως για τον Δήμο Θεσσαλονίκης επιλέχτηκαν ως θεματικά πεδία το Κυκλοφοριακό και ο Πολιτισμός.

2.    Προετοιμάζουν μια Δημόσια Συζήτηση (Debate) μεταξύ πέντε υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης: Τη Δευτέρα 12 Μαΐου, από τις 18.00 ως τις 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι Γιάννης Μπουτάρης, Σταύρος Καλαφάτης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ιωάννης Δελής, Ελεάννα Ιωαννίδου θα απαντούν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και φοιτητών, που συμμετείχαν στην προετοιμασία του Εκτός Εργαστηρίου πειραματικού σχήματος, για θέματα συναφή με τον Πολιτισμό και το Κυκλοφοριακό. Η συζήτηση θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί ζωντανά από το  διαδίκτυο με μέσα των δύο φορέων και τη συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Με τις προδιαγραφές απόλυτης ανεξαρτησίας που διασφαλίζει ο θεσμικός ρόλος τους, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αξιοποιούν τις διαφορετικές ιδιότητες των μελών τους για να αναπτύξουν ένα εκπαιδευτικό εργαλείο σε πραγματικές συνθήκες και σε σύνδεση με το κοινωνικό σύνολο.

WEB: www.ekloges2014.web.auth.gr

EMAIL: ekloges2014@morfotiko.gr

TWITTER: @ekloges2014lab

 

Facebook Twitter