Εξαντλούν την ανοχή των εργαζομένων “Αγγελιοφόρος” και “Μακεδονία”

9 Ιανουαρίου 2013

 

Εξαντλούν τα όρια της ανοχής των εργαζομένων η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ και η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ. Στους δημοσιογράφους των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά (ΜΕΕ ΑΕ) και του Αγγελιοφόρου (ΕΒΕ ΑΕ) οφείλονται δεδουλευμένα δύο μηνών, και η αντίδραση των δύο εργοδοτών εξαντλείται μεταξύ σιωπής και ασαφών υποσχέσεων που δεν τηρούνται.

Το δημοσιογραφικό δυναμικό όλων των παραπάνω φύλλων και η ΕΣΗΕΜ-Θ έχουν εμπράκτως αποδείξει την επιμονή τους να διατηρηθεί η τοπική ενημέρωση στο υψηλότερο επίπεδο που επιτρέπει η κακή οικονομική συγκυρία και οι διαδοχικές αστοχίες των εκδοτών. Και η επιμονή αυτή ήταν εξαιρετικά επώδυνη, επιβάρυνε τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων και κατέδειξε στις εργοδοσίες συγκεκριμένους τρόπους να ενισχύσουν τα φύλλα που διατηρούν.

Η απαξίωση όλης αυτής της προσπάθειας από τους εργοδότες δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να θέτουν την υποστήριξη των ΜΜΕ διαρκώς υπεράνω του βιοπορισμού τους, και οι εργοδότες δεν είναι δυνατόν να παρακρατούν δεδουλευμένα για να διατηρούν τη δραστηριότητά τους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΜΕΕ ΑΕ και την ΕΒΕ ΑΕ να καταβάλουν αμέσως τα δεδουλευμένα που οφείλουν και εφεξής να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και του νόμου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αντιδράσει στις επόμενες ημέρες με απεργιακές κινητοποιήσεις.

 

 

Facebook Twitter