Εξαντλείται το Ταμείο Αλληλοβοήθειας

14 Ιουλίου 2010

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τους συναδέλφους ότι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι σχεδόν εξαντλημένο.

Αποκλειστική αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η απροθυμία μελών να επιστρέψουν στο Ταμείο χρήματα που έχουν δανειστεί στο παρελθόν.Παρά τις προσωπικές επιστολές που έχουν πάρει οι οφειλέτες, παρά την επισήμανση ότι σε πολλές περιπτώσεις το χρέος τους υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, παρά την προειδοποίηση ότι αν δεν αρχίσουν να εξοφλούν τα δάνειά τους στερούν τη δυνατότητα από άλλους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, και βεβαίως καταργώντας στην πράξη κάθε συμφωνία με την ΕΣΗΕΜ-Θ και αγνοώντας αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, περίπου 100 μέλη δεν κάνουν το παραμικρό για να περιορίσουν έστω το ύψος της οφειλής τους.
Υπό τις συνθήκες αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ελάχιστες (μονοψήφιος αριθμός) μόνο αιτήσεις δανείων, πάντα τηρώντας το όριο των 1.000 ευρώ ανά δανεισμό. Μόλις το ισχνότατο υπόλοιπο του Ταμείου εξαντληθεί, κανένα δάνειο δεν θα είναι εφικτό να δοθεί, παρά μόνο αν προηγηθούν εξοφλήσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει από τους συναδέλφους που έχουν κάνει χρήση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να εξοφλήσουν τα δάνεια που πήραν και να μη στερήσουν από άλλα μέλη της Ένωσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ίδιο Ταμείο.

 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter