Ευρωπαϊκό Βραβείο Νέων Δημοσιογράφων

12 Φεβρουαρίου 2009

 

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νέων Δημοσιογράφων, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση, καλεί νέους δημοσιογράφους, ηλικίας 17 – 35 ετών, που εργάζονται σε έντυπο και ηλεκτρονικό Μέσο Ενημέρωση στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και τις πιθανές υποψήφιες χώρες, να μοιραστούν το όραμά τους για τη διεύρυνση της ΕΕ.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πέντε χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ οκτώ κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Κύπρου και της Μάλτας. Με αφορμή τις δύο επετείους, προτεινόμενα θέματα του φετινού διαγωνισμού είναι:
 

  • 20 χρόνια από την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος: Η ένταξη των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης άλλαξε την εικόνα της Ευρώπης;
  • Πέντε χρόνια μετά: ο αντίκτυπος της ένταξης των 10 κρατών-μελών στην ΕΕ
  • Προς την ένταξη στην ΕΕ: Γιατί η ευρωπαϊκή προοπτική είναι κρίσιμη για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία;
  • Ένταξη των νέων μελών στην ΕΕ; Καλό για την ΕΕ ή για την χώρα;
  •  Τι σημαίνει για σας ή τη χώρα σας το να ανήκετε στην ΕΕ;  

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου. Τα κείμενα θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί ή μεταδοθεί στο διάστημα 2007 – 2009. Μπορούν να είναι γραμμένα στη μητρική γλώσσα του συντάκτη, αν αυτή είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ, καθώς και υποψήφιας ή πιθανής προς ένταξη χώρας, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2.000 λέξεις και μαζί θα πρέπει να υποβληθεί και περίληψη 200 λέξεων στα Αγγλικά. Για περισσότερες πληροφορίες: www.EUjournalist-award.eu.
Οι νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου 2009.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter