Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ

12 Απριλίου 2012

 

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη να επιστρατευθούν νέα εργαλεία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η αντιμετώπιση της επισφαλούς εργασίας ως φαινομένου που κυριαρχεί στο πεδίο της Ενημέρωσης θα απασχολήσουν τις εργασίες διήμερου συνέδριου που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και η ΕΣΗΕΜ-Θ στη  Θεσσαλονίκη, στις 19-20 Απριλίου 2012.

Το συνέδριο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  έχει γενικό τίτλο «Ίσα δικαιώματα για όλους τους δημοσιογράφους». Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Met Hotel και θα είναι ανοιχτό για ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους. Στις εργασίες θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΕΟΔ Άρνε Κένιγκ.
Οι εισηγητές θα προτείνουν τρόπους για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα των δημοσιογραφικών ενώσεων, θα κομίσουν προτάσεις για την κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και την ενσωμάτωση των αυτοαπασχολούμενων στις Ενώσεις και θα αναπτύξουν καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, δυο ομάδες εργασίας θα εξετάσουν την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ της κεντροανατολικής Ευρώπης και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στους όρους εργασίας
.

 

Facebook Twitter