ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΘ ζητούν ανάκληση των απολύσεων στη Μακεδονία

23 Ιουλίου 2020

Τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΕΠΗΕΘ παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και την ιστοσελίδα makthes.gr.

H παρατεταμένη ένταση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων κλιμακώνεται σήμερα (Πέμπτη 23/7/2020) με την απόλυση της δημοσιογράφου Δήμητρας Μακρή, ενώ προηγήθηκαν οι απολύσεις της Ελένης Πιπινίκα και της Γεωργίας Ψαθά, συναδέλφων από το διοικητικό προσωπικό, αλλά και η παύση της συναδέλφου Χριστίνας Χαλεπλίδου από τη θέση της διευθύντριας σύνταξης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΠΗΕΘ υπενθυμίζουν στη διοίκηση της Μακεδονίας ότι αφετηρία για να λειτουργήσει το Μέσο ήταν η πρωτοβουλία εργαζομένων να συγκροτήσουν συνεταιριστικό σχήμα. Οι παραπάνω απολύσεις και η ένταση στις εργασιακές σχέσεις (και μάλιστα σε περίοδο που ο κλάδος δοκιμάζεται από μία ακόμη κρίση) υπονομεύουν ευθέως αυτή την πρωτοβουλία των εργαζομένων και θέτουν αν αμφιβόλω την εξέλιξή της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Ενώσεις ζητούν από τη διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων και να αναθεωρήσει κάθε σχεδιασμό που οδηγεί σε περαιτέρω ένταση και απορρύθμιση το σχήμα λειτουργίας του φύλλου και της ιστοσελίδας.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Facebook Twitter