ΕΡΤ3: Συμβασιούχοι-όμηροι των διαθέσεων Ταγματάρχη

13 Ιουλίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την τακτική του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπη Ταγματάρχη, να κρατά εκτός εργασίας δώδεκα δημοσιογράφους της ΕΡΤ3, αποφεύγοντας να υπογράψει τις συμβάσεις τους.

Η τακτική αυτή του κ. Ταγματάρχη είναι πέρα για πέρα ακατανόητη, με δεδομένο ότι η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων έχει γίνει εδώ και μήνες, τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», και οι συνάδελφοι έχουν κληθεί από τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ να υπογράψουν τις συμβάσεις τους με την προοπτική να βρίσκονται από τις 9 Ιουλίου στις θέσεις τους. 

Οι συνέπειές της, πέρα από την αδικαιολόγητη επιβάρυνση εργαζομένων που ταλαιπωρήθηκαν επί μήνες από παλινωδίες της ΕΡΤ ΑΕ, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του σταθμού: η ΕΡΤ3, στερούμενη τις υπηρεσίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων που κρατά σε εργασιακή ομηρία  ο κ. Ταγματάρχης, μετά βίας μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ενημερωτικών προγραμμάτων της με τον τρόπο που αρμόζει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ να εγκαταλείψει αμέσως την τακτική αυτή, που κρατά τους συναδέλφους μακριά από τα καθήκοντά τους, και θα ασκήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά της, ώστε να αρθεί το καθεστώς ομηρίας τους.  

 

 

Facebook Twitter