Εργαζόμενοι ΜΕΕ ΑΕ: Να ξεκαθαρίσει ο Γ. Ρήγας τη στάση του

19 Δεκεμβρίου 2011
 
 

Οι εργαζόμενοι της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ζητούν από τον Γιάννη Ρήγα να ξεκαθαρίσει τη στάση του.
 
Ο κύριος Τζον Ρήγας, επιχειρηματίας διεθνούς βεληνεκούς με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, κρατάει ομήρους τους 198 εργαζόμενους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, που με έδρα τη Θεσσαλονίκη εκδίδει τις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά.

Οι δημοσιογράφοι, το διοικητικό προσωπικό και οι τεχνικοί των παραπάνω εφημερίδων αναρωτιούνται αν και πώς θα λογοδοτήσει ποτέ ο κύριος Ρήγας (και κάθε κύριος Ρήγας) για την επιχειρηματική του συμπεριφορά και για τα δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έλαβε από συγκεκριμένη τράπεζα.

Με δεδομένη την κατάσταση στην οποία άφησε να περιέλθει η ΜΕΕ ΑΕ, με ποια λογική δεν εμποδίζεται (εάν δεν ενθαρρύνεται κιόλας) ενδεχόμενη δραστηριότητά του και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα;

Αυτή τη στιγμή, ο κύριος Ρήγας έχει φιμώσει τις τρεις προαναφερόμενες εφημερίδες που έχει στην κατοχή του. Έχει αφήσει επί τέσσερις μήνες απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι, επιπροσθέτως, δεν μπορούν να αναζητήσουν αλλού την εργασιακή τους τύχη, δέσμιοι ενός εκδοτικού συγκροτήματος-φάντασμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν από τον κύριο Ρήγα να καταβάλει άμεσα τους μισθούς που χρωστά, το δώρο των Χριστουγέννων, και να ξεκαθαρίσει επίσης άμεσα τις προθέσεις του, ώστε να πάψουν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί να βιώνουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας.

 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

 
Facebook Twitter