Εργατική Πρωτομαγιά

28 Απριλίου 2011
 
Απροκάλυπτη επίθεση για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και κλιμακούμενη εφόρμηση στα δικαιώματά τους δέχονται και φέτος οι εργαζόμενοι. Πίσω από την κυνική προσέγγιση και την τρομοκρατική αριθμητική της κρίσης, δεν βρίσκονται απλά κάποια οικονομικά μεγέθη αλλά άνθρωποι που βλέπουν να διακυβεύεται σοβαρά το μέλλον και η ίδια η υπόστασή τους μέσα από την υπονόμευση και την προσπάθεια κατακρήμνισης ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.

 Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί παρά να αποτελεί απάντηση σ’ αυτήν την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική, με την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων την οποία επιτείνει το προσφάτως διαμορφωμένο νομικό τοπίο, το δυσμενέστερο των τελευταίων δεκαετιών.
 
Οι δημοσιογράφοι, αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των εργαζομένων, αναλαμβάνουν με αίσθημα ευθύνης το καθήκον που απορρέει από την ιδιότητά τους, όχι μόνο να υπερασπιστούν τα δίκαια της επαγγελματικής τους οντότητας, αλλά και να μεταφέρουν και ενισχύσουν τη φωνή κάθε εργαζόμενου που διεκδικεί ένα δίκαιο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι υπερασπίζονται, παράλληλα, τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, την ποιοτική ενημέρωση και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την Πρωτομαγιά. Στη Θεσσαλονίκη καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 1/5/2011, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter