Εργατική Πρωτομαγιά

23 Μαΐου 2018

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τιμά την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και καλεί το δημοσιογραφικό κλάδο να λάβει μέρος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί έμπνευση για αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Φέτος, ειδικότερα, μπορεί και πρέπει να είναι το έναυσμα για αγώνα, με στόχο την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των δικαίων των εργαζομένων.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι σε κάθε καταπάτηση εργασιακού δικαιώματος στη μακρά εποχή των μνημονίων.

Όλοι μαζί, θα πρέπει επιτέλους να απαντήσουμε  αποφασιστικά στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει, κυβερνήσεις, εργοδότες και μνημόνια.

Διεκδικούμε δουλειά, επαναφορά αξιοπρεπών ΣΣΕ, κοινωνική και δίκαιη ασφάλιση για όλους στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης, υπερασπιζόμαστε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού της.

Η καταπάτηση και καταρράκωση των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα της ενημέρωσης και την αξιοπιστία του κλάδου στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου.

Η αποδόμηση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων πλήττει άμεσα -εκτός των άλλων- την ενημέρωση των πολιτών και τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, απειλείται με αφανισμό καθώς τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις, μετά τα καίρια μνημονιακά χτυπήματα που έχει δεχτεί

Η 1η Μαΐου δεν είναι αργία είναι απεργία, ημέρα αγώνα των εργαζομένων, ημέρα διεκδίκησης αιτημάτων για ένα καλύτερο μέλλον.”
 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

 

Facebook Twitter