Εργατική Πρωτομαγιά

28 Απριλίου 2006

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης μετέχει με αγωνιστικό φρόνημα στη γιορτή μνήμης και τιμής της εργατικής Πρωτομαγιάς, διατηρώντας πάντα τη συνείδηση του βαρύτατου χρέους έναντι όλων των πρωτοπόρων που έδωσαν σκληρές μάχες και θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα δικαιώματά τους και να διεκδικήσουν βελτίωση των όρων εργασίας τους. Ταυτόχρονα, ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των εργαζομένων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν περιορίζουν τις διεκδικήσεις τους στο δικό τους επαγγελματικό πεδίο, αλλά αναλαμβάνουν με αίσθημα ευθύνης το καθήκον, που απορρέει από την ιδιότητά τους, να μεταφέρουν και να ενισχύουν τη φωνή κάθε εργαζομένου που απαιτεί καλύτερο και ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον.
Διαπιστώνοντας ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων, για τις οποίες απαιτήθηκαν μακροχρόνιοι αγώνες, δέχονται μια διαρκή και σφοδρή επίθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, όποτε και όπου αυτές απειλούνται και παραβιάζονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter