Εργαστήριο για την ευρωπαϊκή δημοσιογραφία

31 Μαρτίου 2017

Η Έδρα Jean Monnet του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνουν Εργαστήριο για την Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία, στις 4-5 Μαιου 2017, στην αίθουσα συνεδρίαων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5).

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές Δημοσιογραφίας, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νεότερες τάσεις και εξελίξεις στην κάλυψη ευρωπαϊκών θεμάτων και να εκπαιδευτούν στη χρήση εργαλείων τα οποία προσαρμόζουν το δημοσιογραφικό έργο στις νεότερες απαιτήσεις του κοινού και των ΜΜΕ.

Το Πρόγραμμα των Εργασιών είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

18:00-18.30    Έναρξη – Χαιρετισμοί

Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Έδρα Jean Monnet του Τμήματος  Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ

            Νίκος Καρράς, Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ

18:30- 20:00  Στρογγυλή Τράπεζα: Προβλήματα, Περιορισμοί, Δυνατότητες  και Προοπτικές του ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

           Συμμετέχουν: Φίλιος Στάγκος, δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής ΔΕΠΘΕ

Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του περιοδικού Der Spiegel και του Spiegel online στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Μάρκου, δημοσιογράφος, ΕΡΤ 3

Κάκη Μπαλή, δημοσιογράφος, H Αυγή (σύνδεση με Skype)

Συντονιστής:   Γιάννης Κοτσιφός, διευθυντής ΕΣΗΕΜ-Θ

 

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Εφαρμοσμένα Εργαστήρια

10:00-12:30     Τεχνικές έρευνας και σύνταξης ρεπορτάζ για τους θεσμούς και τις πολιτικές της ΕΕ (Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, αν. καθηγητής ΑΠΘ, κάτοχος έδρας Jean Monnet)

12:30-13:30     Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα

13:30-16:00     (Παράλληλα εργαστήρια)

Εργαλεία πιστοποίησης των ψευδών ειδήσεων (Ανδρέας Βέγλης, καθηγητής & Πρόεδρος Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ ΑΠΘ,  Νίκος Παναγιώτου, επ. καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ)

            Ειδήσεις της ΕΕ και Κοινωνικά Δίκτυα (Δήμητρα Δημητρακοπούλου, επ. Καθηγήτρια                     Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ ΑΠΘ)

16:00-17:00     Συζήτηση – Συμπεράσματα

Σε καθένα από τα επιμέρους εφαρμοσμένα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν  έως 30 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αυτή την Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής και να δηλώσουν σε αυτή την προτίμησή τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Facebook Twitter