Επιθέσεις σε αθλητικούς συντάκτες

3 Μαρτίου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει απερίφραστα τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κ. Γιώργος Σπανουδάκης καταφέρθηκε εναντίον δημοσιογράφων, από εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Libero, στην οποία ήταν προσκεκλημένος.

Ο κ. Σπανουδάκης όχι μόνο εκτόξευσε βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες εις βάρος αθλητικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «ομηρία» των παικτών από αυτούς, για «εκδικητικότητα» και «συνδιαλλαγές», αλλά έσπευσε και να κατονομάσει συγκεκριμένους συναδέλφους, θίγοντας την επαγγελματική και ηθική τους υπόσταση και καθιστώντας τους στόχους ενδεχόμενων κρουσμάτων βίας, όπως αυτά που έχουν κατ’ επανάληψιν σημειωθεί στο παρελθόν.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καθιστά τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ υπεύθυνο για την παραμικρή όχληση, παρεμπόδιση στο έργο του, απειλή, αποδοκιμαστική ή βίαιη συμπεριφορά αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε δημοσιογράφος, από οπουδήποτε και αν αυτή προέλθει, και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειές της.
Ταυτόχρονα, καλεί τις δικαστικές και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται, την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου από όλους τους συναδέλφους και να αποτρέψουν έστω και σκέψη για άσκηση βίας εις βάρος δημοσιογράφων.
 
Facebook Twitter