Επίθεση στην εφημερίδα “Μακεδονία”

11 Δεκεμβρίου 2008

 

Επίθεση ομάδας ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Μακεδονία» έδωσε σήμερα συνέχεια στη σειρά των βίαιων επεισοδίων με στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Εκτός από σπασμένες τζαμαρίες, καταστροφές στο τηλεφωνικό κέντρο, το λογιστήριο και τον ραδιοφωνικό σταθμό του συγκροτήματος, οι εισβολείς άφησαν πίσω τους την ολοένα και πιο έντονη αίσθηση ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος παραμένει επίμονα απροστάτευτος, μολονότι είναι εμφανές πως αποτελεί ιδιαίτερο στόχο ομάδων που υιοθετούν την κουλτούρα της βίας.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη θλίψη της για την επίθεση εναντίον της «Μακεδονίας», μιας ιστορικής εφημερίδας που σταθερά υπερασπίζεται τις αρχές της δημοκρατίας, και ζητά, για πολλοστή φορά, από τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν επιτέλους το καθήκον τους και να προστατεύσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες στρέφονται εναντίον της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου. Αλλά κυρίως βεβαιώνει όσους ταυτίζουν την άσκηση βίας με έκφραση κριτικής ότι οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους θα πέφτουν πάντα στο κενό.
 
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

 

Facebook Twitter