Επεισόδια εις βάρος αθλητικών συντακτών

12 Μαΐου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 8-5-2005 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με στόχο δημοσιογράφο – μέλος της Ένωσης, ο οποίος αναμετέδιδε για λογαριασμό ραδιοσταθμού τον αγώνα Πανιωνίου – Άρη.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα προστασίας των δημοσιογραφικών θεωρείων από την Αστυνομία, τα οποία επέτρεψαν σε φιλάθλους του Πανιωνίου να εκτοξεύσουν, μαζί με διάφορα αντικείμενα, ακατονόμαστες ύβρεις και εθνικιστικού περιεχομένου συνθήματα προς τον δημοσιογράφο, εξαναγκάζοντάς τον να διακόψει το έργο του.
Παρά τις διαδοχικές διαμαρτυρίες της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. κατά το παρελθόν προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, οι όποιες παρεμβάσεις τους αποδεικνύονται και πάλι αδύναμες να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μέσα στα γήπεδα.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.:
– Καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου και την άσκηση βίας εις βάρος συναδέλφων, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
– Προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει απλώς το φαινόμενο και ζήτησε ήδη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα.
– Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα απαράδεκτα γεγονότα και να εξαντλήσουν τα όρια της δικαιοδοσίας τους για να προστατευθούν οι συνάδελφοι στο μέλλον.
 
Facebook Twitter