Επισκέψεις ΔΣ στην Περιφέρεια

27 Μαρτίου 2009
 
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Δυτική Μακεδονία, όπου έγιναν γεωγραφική εργασιακή συνέλευση των μελών και συναντήσεις με εργοδότες, στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου της εν λόγω δραστηριότητας που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο.

Τόσο η συνέλευση των συναδέλφων, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, όσο και οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΔΣ σε Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής επαλήθευσαν τη γενική εικόνα που σχηματίστηκε στις ανάλογες συναντήσεις οι οποίες έγιναν στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία.
Στο κέντρο της, με διαβαθμίσεις και διαφοροποιήσεις, βρίσκεται το ζήτημα της πλήρους τήρησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για το οποίο η Ένωση, έχοντας πλέον και γενική αντίληψη και εξειδικευμένη ανά περίπτωση γνώση, θα παρέμβει αναλόγως.
Επιπλέον, συμπεράσματα από τις συγκεκριμένες περιοδείες, τα οποία αφορούν τους όρους έκδοσης εφημερίδων και απασχόλησης δημοσιογράφων σε αυτές, θα αποτελέσουν πρώτη ύλη για την κατάθεση προτάσεων στην αρμόδια Επιτροπή που συγκρότησε το υπουργείο Εσωτερικών για την τροποποίηση του Νόμου 3548/2007 ο οποίος ρυθμίζει θέματα του Περιφερειακού Τύπου.
 
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter