Επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας στην ΕΣΗΕΜ-Θ

10 Σεπτεμβρίου 2004
Τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Ρουσόπουλος επισκέφθηκε την ΕΣΗΕΜ-Θ συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ιωάννη Ανδριανό και τη γενική γραμματέα Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά-Χειμωνά.
Κατά τη συνάντηση, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ τόνισε ιδιαιτέρως το ζήτημα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ-3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ, ενόψει της διαδικασίας μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η διαδικασία στην ΕΡΤ έχει ήδη εκκινήσει και θα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ επανέλαβε πως βούλησή του είναι να οργανωθεί η ΕΡΤ-3 με πιο λειτουργικό τρόπο.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του περιφερειακού Τύπου, η αναβάθμιση του οποίου, όπως τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, αποτελεί θέμα στο οποίο η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού Σχεδίου Νόμου.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. επέδωσε στον υπουργό Επικρατείας υπόμνημα, όπου καταγράφονται αιτήματα και προτάσεις για τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, αλλά και περιγράφονται δραστηριότητες της Ένωσης, για τις οποίες ζητείται η στήριξη της Πολιτείας. Ο κ. Ρουσόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. και τόνισε ότι όλα όσα είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, κ. Κ. Καραμανλής σε επίσκεψή του στην Ένωση Συντακτών πέρυσι, ως αρχηγός, τότε, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιηθούν.
Facebook Twitter