Επιμόρφωση για οικονομικούς και πολιτικούς συντάκτες

15 Ιανουαρίου 2013

 

Δεκαέξι δημοσιογράφοι από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης –μεταξύ αυτών για πρώτη φορά και η Ελλάδα– θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο εντατικούς κύκλους επιμόρφωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Οικονομικό και Πολιτικό Ρεπορτάζ από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη 2013, το οποίο διαχειρίζονται τα ιδρύματα Robert Bosch Stiftung και Thomson Reuters Foundation

 

Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 13 έως 27 Απριλίου και ο δεύτερος στο Βερολίνο από 15 έως 28  Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και  με δημοσιογράφους που καλύπτουν οικονομικά και πολιτικά θέματα στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει τα εξής αντικείμενα:

·        Ρεπορτάζ  για αναδυόμενες αγορές

·        Ρεπορτάζ για χρηματιστηριακές αγορές και εταιρίες

·        Πρακτικές ασκήσεις που βασίζονται σε τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τους διοργανωτές του προγράμματος, που διευθύνεται από έμπειρους δημοσιογράφους οι οποίο εργάζονταν για το Reuters, ενώ θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει άδεια από τον εργοδότη τους για να συμμετάσχουν και στους δύο κύκλους επιμόρφωσης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να μιλούν άπταιστα αγγλικά και να εργάζονται τα τελευταία δύο χρόνια ως δημοσιογράφοι πλήρους απασχόλησης σε αναγνωρισμένο έντυπο, ιστοσελίδα, ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό. Θα πρέπει επίσης να έχουν προϋπηρεσία στο οικονομικό ρεπορτάζ, ή αποδεδειγμένο με δημοσιεύματα ενδιαφέρον για οικονομικά και πολιτικά θέματα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μαζί με:

·         Σύντομο βιογραφικό που δεν θα υπερβαίνει τις 200 λέξεις και ένα άρθρο για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα του υποψηφίου.

·         Κείμενο 250-500 λέξεων στο οποίο θα περιγράφονται οι παράγοντες που επηρεάζουν το δημοσιογραφικό έργο του ενδιαφερομένου καθώς και πώς ελπίζει  να επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

·         Δυο πρόσφατα δημοσιεύματα, κατά προτίμηση συναφή με τη θεματολογία του προγράμματος, με σύντομη περίληψη στα αγγλικά. Οι υποψήφιοι ραδιοτηλεοπτικών μέσων μπορούν να υποβάλλουν το σενάριο της εκπομπής με σύντομη περίληψη.

Τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής καλύπτονται εξολοκλήρου από τους διοργανωτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η προθεσμία για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η 10η  Φεβρουαρίου 2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημοσιογράφους που είναι πολίτες των εξής χωρών: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία ​​και Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες των δύο ιδρυμάτων. 

Facebook Twitter