Επιμένει στην παρανομία η κυβέρνηση εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ

13 Δεκεμβρίου 2013

Νέα στοιχεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα της ΕΡΤ ήρθαν σήμερα στο φως με αφορμή την προσφυγή εργαζομένων της ΕΡΤ3 στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων και υπολειπόμενων αδειών.

Ο εκπρόσωπος του διαχειριστή της υπό εκκαθάριση ΕΡΤ ΑΕ Γκίκα Μάναλη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες που εδώ και σχεδόν δύο μήνες υποτίθεται πως προετοιμάζουν τα σχετικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το έργο τους και ζήτησε να αναβληθεί η εξέταση της υπόθεσης για τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα ότι η καταβολή των αποζημιώσεων, που έχει διακοπεί, μπορεί να ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, ισχυριζόμενος ότι η νομοθεσία το επιτρέπει.

Είναι σαφές από τις εξελίξεις αυτές ότι η κυβέρνηση επιμένει στην οδό της παρανομίας, αναζητεί τρόπους για να οδηγήσει τους απολυμένους της ΕΡΤ και σε οικονομική εξόντωση, εκδικείται, εκβιάζει και τιμωρεί σε αντίθεση με τις ψευδεπίγραφες πολιτικές κορώνες περί πλουσιοπάροχων αποζημιώσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδεις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η εκδικητική πρόθεση του διαχειριστή της ΕΡΤ και του αρμόδιου υπουργείου να καταστρατηγήσουν κάθε δέσμευσή τους για τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων και τον χρόνο καταβολής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προσχηματικές και στείρες αναφορές στη νομιμότητα και να την αποκαταστήσει στην πράξη καταβάλλοντας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση όλα όσα ο νόμος ορίζει.

Facebook Twitter