Επικίνδυνα παιχνίδια με στόχο κακέκτυπη δημόσια ραδιοτηλεόραση

19 Ιουνίου 2013

Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς επιλέγει να παίξει η κυβέρνηση Σαμαρά προωθώντας ένα διχαστικό σχήμα προγραφών, με στόχο να λειτουργήσει προσχηματικά έναν κακέκτυπο φορέα δημόσιας ενημέρωσης, που θα της επιτρέψει να εκτελέσει τον περαιτέρω σχεδιασμό της για τον αφανισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και «κατά σύμπτωση» το σχήμα αυτό επαληθεύουν δήθεν διευκρινίσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες ο ίδιος διέψευσε ότι έδωσε. Επίσης «κατά σύμπτωση» οι διευκρινίσεις αυτές διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από Μέσο στο οποίο η κυβέρνηση διαθέτει προνομιακή πρόσβαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει στο σύνολό τους τις απαράδεκτες αυτές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τονίζει ότι το μόνο αποτελεσματικό σχήμα για να εφαρμοστεί επί της ουσίας και όχι προσχηματικά η απόφαση του ΣτΕ είναι να λειτουργήσει η ΕΡΤ με το σύνολο του δυναμικού της.

 

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ επαναλαμβάνει ότι η συμμετοχή σε μηχανισμούς κατάρτισης ανάλογου σχεδιασμού είναι αντίθετη με τις αρχές της αλληλεγγύης και με την προσέγγιση της Ένωσης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter