ΕΠΕΙΓΟΝ: Οδηγίες για απεργιακά δελτία -Αρχίζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

20 Απριλίου 2016

Αρχίζουν αύριο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις 48ωρες απεργίες  που προκήρυξε η Ομοσπονδία ως εξής:

  • Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε γραφεία Τύπου.
  • Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οι συνάδελφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ που απασχολούνται αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό Σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 θα συμμετάσχουν στη δεύτερη από τις 48ωρες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΠΟΕΣΥ:

Με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα αιτήματά μας είναι:

  • Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς

Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

  • Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ θα επιτραπεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο η μετάδοση απεργιακού δελτίου την Παρασκευή 22 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία δεν θα κυκλοφορούν έντυπα και θα απεργούν οι δημοσιογράφοι στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η μετάδοση θα γίνει με το εξής πρόγραμμα:

Ώρα 13:15-13:30: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ώρα 20:00-20:15: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς,

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών). Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει τη δυνατότητα για ροή ειδήσεων σε αυτά τα 15λεπτα.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό ασφαλείας και από τους συναδέλφους που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.

Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους προϊσταμένους όλων των ΜΜΕ που εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες να δηλώσουν εγγράφως (με μέιλ στο info@esiemth.gr) ποιοι συνάδελφοι θα απασχοληθούν για τη σύνταξη και μετάδοση/ανάρτηση των απεργιακών δελτίων. Τα στοιχεία αυτά θα προωθηθούν στην ΠΟΕΣΥ.

Απεργιακή επιτροπή ορίζονται τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και ομάδα περιφρούρησης οι εργασιακοί εκπρόσωποι.

 

Facebook Twitter