ΕΟΔ προς Ελλάδα: «Σεβαστείτε την Ελευθερία του Τύπου»

22 Φεβρουαρίου 2012

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει τη συμπεριφορά της ελληνικής αστυνομίας προς τους δημοσιογράφους στις διαδηλώσεις της 17ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα και με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις αρχές για παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος:  

 «Καλούμε τις ελληνικές αρχές, και ιδιαίτερα την αστυνομία, να αφήσει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να κάνουν ελεύθερα τη δουλειά τους. Ο ελληνικός λαός, όπως και οι ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό υπαγορεύει ο σεβασμός σε βασικούς κανόνες ελευθερίας του Τύπου.

Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, η ελληνική αστυνομία εμπόδισε τους έλληνες δημοσιογράφους Δημήτρη Τρίμη, Γιώργο Σαββίδη και Γιώργο Κατερίνη, να επικοινωνήσουν με ένα γερμανό δημοσιογράφο, που είχε συλληφθεί για ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Και οι τρεις δημοσιογράφοι είναι επίσης μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ενώσεων που ανήκουν στην ΕΟΔ, της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ. Μαζί με τους δικηγόρους τους παρεμποδίστηκαν από την αστυνομία να μιλήσουν με την ομάδα των γερμανών ακτιβιστών, που διαμαρτύρονταν κατά της γερμανικής κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με την Ελλάδα».

 

Facebook Twitter