Ενωμένοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο προασπίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

21 Νοεμβρίου 2012

 

Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ με τα Διοικητικά Συμβούλια των πέντε Ενώσεων μελών της, συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις που οδηγούν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και σε πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

  Εκτός των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕΕ), στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ο οποίος ενημέρωσε για τις ζοφερές προοπτικές που διαγράφονται για τα Ταμεία και κατ’ επέκταση για τους ασφαλισμένους, με όσα θεσπίζει το Γ’ Μνημόνιο.
 Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με έγκριση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται:
 Η πλήρης αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην υποβάθμιση της ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ και στην καταλήστευση των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
  Απ’ όλους τους ομιλητές τονίστηκε −και περιελήφθη στο ψήφισμα− ότι, κάθε σκέψη για αφαίρεση πόρων από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ, οδηγεί σε κατάρρευση των Ταμείων τη στιγμή που η εργοδοσία στον κλάδο μας απολαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση, πληρώνοντας ελάχιστες ή και καθόλου εργοδοτικές εισφορές.
  Ζητήθηκε να μη θιχτούν οι πόροι και τα αποθεματικά των Ταμείων και να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά.
  Υπογραμμίστηκε η πάγια θέση για ενιαία  ασφάλιση όλων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
  Επισημαίνεται ότι, κανένας κλάδος ή ομάδα εργαζομένων δεν μπορεί να ανακόψει την εξαθλίωση που μας οδηγούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της Τρόικας, ζητώντας να εξαιρεθεί από τα γενικευμένα αυτά μέτρα, αφού η επίθεση έχει ενιαίο χαρακτήρα και σκοπό.
  Τέλος, κλήθηκε η διοίκηση του Ταμείου, να μη συμπράξει στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου.
  Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στη βάση του ψηφίσματος και του προβληματισμού της σύσκεψης, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

Facebook Twitter