Ένα ακόμη βήμα ακύρωσης του πραξικοπήματος στην ΕΡΤ

15 Οκτωβρίου 2014

 

Εκδικάστηκε την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με βασικό αίτημα την ακύρωση των απολύσεών τους και την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν πριν την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.

Στο δικαστήριο της Κρήτης παρευρέθησαν και παρενέβησαν υπέρ των εργαζομένων η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης και Δ. Κουμπιάς, οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τ. Φωκιανίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, Γ. Πέτρου, και της ΕΣΠΗΤ, Θ. Μπερεδήμας, καθώς και οι Αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, Γ. Γιουκάκης, και της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κατ. Μηναδάκη.

Το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων θεμελιώνεται σε βασικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου και ενισχύεται από δεκάδες αποφάσεις τόσο των εθνικών δικαστηρίων όσο και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την βεβαιότητα, ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Ηρακλείου θα επιβεβαιώσει τον κραυγαλέα παράνομο χαρακτήρα των απολύσεων στην ΕΡΤ και θα αποκαταστήσει σε νομικό και ηθικό επίπεδο την αδικία που συντελέστηκε σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ΠΟΕΣΥ δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι συμπαραστέκεται με όλα τα μέσα στους εργαζομένους της ΕΡΤ και επαναλαμβάνει τη θέση της για άμεση επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η κατάργηση του οποίου έχει κάνει εδώ και καιρό αισθητές τις επώδυνες συνέπειές της στην ελληνική κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter