Εμπαιγμός χωρίς τέλος από την κυβέρνηση

17 Ιουλίου 2013

Σε μια ατέλειωτη εκστρατεία εμπαιγμού των εργαζομένων και απαξίωσης του δικαιώματος του κοινού στην Ενημέρωση επιδίδεται η κυβέρνηση αντί να εκπληρώσει στην ουσία τις υποχρεώσεις της για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η επιχειρούμενη υπαναχώρηση στις δεσμεύσεις της για το ύψος των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι είναι ένα ακόμη δείγμα της ολέθριας κυβερνητικής τακτικής με απώτερο στόχο τον μετασχηματισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ένα μόρφωμα με βασικό χαρακτηριστικό τον κρατικό έλεγχο.

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά να εξοικονομήσει χρήματα, μπορεί απλώς να θέσει σε πλήρη λειτουργία την ΕΡΤ με τους εργαζόμενους που η ίδια προτίμησε να απολύσει. Με τον τρόπο αυτόν, εκτός από τις δαπάνες θα περιορίσει και τον κατήφορο της αξιοπιστίας της χώρας.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους εργαζόμενους, σε συντονισμό με τις Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, να επιμείνουν με κάθε επιλογή τους στην αγωνιστική διεκδίκηση της λειτουργίας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όρους αξιοπιστίας και νομιμότητας και να μη σπεύσουν σε οποιαδήποτε βεβιασμένη ενέργεια που ενδεχομένως θα ενίσχυε ό,τι απεργάζεται η κυβέρνηση εις βάρος των δικαιωμάτων τους.

 

Facebook Twitter