Ελαφρότητα με βάθος στις “Ιστορίες του Καλοκαιριού”

11 Αυγούστου 2014

Η ελαφρότητα μπορεί να επιφυλάσσει συγκίνηση και βάθος. Αυτό δείχνουν οι ταινίες με τις οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης στον κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727).

Σήμερα (Δευτέρα 11/8) και αύριο (Τρίτη 12/8) προβάλλεται η εμβληματική κομεντί περιπέτειας και μυστηρίου «Ραντεβού στο Παρίσι» (1963), με το αξεπέραστο πρωταγωνιστικό ζευγάρι Κάρι Γκραντ και Όντρεϊ Χέπμπορν, σε σκηνοθεσία Στάνλει Ντόνεν.

Την Τετάρτη 13/8 και την Πέμπτη 14/8 προβάλλεται η ζωηρόχρωμη «Rumba» (2008) από το ταλαντούχο βρετανικό δίδυμο Ντόμινικ Άμπελ, Φιόνα Γκόρντον, που με τον ευρηματικό τρόπο τους παραπέμπουν στο ύφος του Τατί και του Καουρισμάκι.

Την Παρασκευή 15/8 και το Σαββατοκύριακο (16-17/8) προβάλλεται η δροσερή κωμωδία του Φαμπιέν Οντενιέν «Disco», με την Εμανουέλ Μπεάρ και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Η ταινία, σημείο συνάντησης του «Άντρες έτοιμοι για όλα» με το «Πυρετός το Σαββατόβραδο», είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στο «Mamma Mia» και έκανε ρεκόρ εισπράξεων στη Γαλλία.

Κάθε βράδυ γίνονται στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» δύο προβολές, στις 9 μ.μ. και στις 11 μ.μ. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» θα συνεχιστούν ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Δείτε διαδικτυακά το πλήρες πρόγραμμα ή αναζητήστε το σε έντυπη μορφή σε καφέ και βιβλιοπωλεία του κέντρου, στο «Μακεδονικόν», αλλά και στους θερινούς κινηματογράφους «Ναταλί» και «Απόλλων». 

Facebook Twitter