Εκδικητικότητα και ανεφάρμοστες λύσεις από την εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου»

28 Αυγούστου 2015

 

Σε εκδικητικά τεχνάσματα εις βάρος των εργαζομένων που έπειτα από οκτώ μήνες απλήρωτης απασχόλησης κατέφυγαν στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας εξαντλεί τις προσπάθειές της η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ, αντί να βρει τρόπους για να κυκλοφορήσει εκ νέου η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»: Το φύλλο δεν υπάρχει στα περίπτερα από τις 5 Αυγούστου, εξαιτίας της απροθυμίας που δείχνει η εργοδοσία να καταβάλει στους εργαζόμενους έστω και μέρος από τα δεδουλευμένα που τους οφείλει και να δεσμευθεί για την εξόφληση των υπολοίπων.

            Εγκατελειμμένος στην τύχη του από τους μετόχους Σταύρο Ψυχάρη (ΔΟΛ) και Γιώργο Μπόμπολα (Πήγασος), ο «Αγγελιοφόρος» δοκιμάζεται από τους χειρισμούς του Βασίλειου Μπακατσέλου, του τελευταίου που έχει αναλάβει τις τύχες της επιχείρησης, έπειτα από σειρά προηγούμενων που ταλαιπώρησαν το φύλλο, το οποίο στηρίζουν πλέον οι εργαζόμενοι. Τελευταία επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης είναι να μην καταβάλλονται χρήματα έναντι των δεδουλευμένων σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με το έωλο επιχείρημα ότι «αυτοί θα πάρουν επίδομα».

            Παράλληλα με τη διχαστική αυτή τακτική, ο κ. Μπακατσέλος προτείνει στους εργαζόμενους χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλομένων που εκτείνεται ως το 2018.

            Οι Ενώσεις των εργαζομένων, πάντοτε πρόθυμες για σοβαρό διάλογο με την εργοδοσία, είχαν εγκαίρως και επανειλημμένα επισημάνει τα προβλήματα, καλώντας παράλληλα την επιχείρηση να τα αντιμετωπίσει χωρίς να χάνει χρόνο. Σήμερα καλούν και πάλι την ΕΒΕ ΑΕ να αποδεχτεί τις προτάσεις των εργαζομένων και να άρει αμέσως τον αποκλεισμό όσων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την μερική έστω καταβολή οφειλομένων που πραγματοποιεί.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Facebook Twitter