“Πάμε Απέναντι” με έκθεση φωτογραφίας

8 Ιουνίου 2012

 

Παρατείνεται μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012 η  έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη και γενικό τίτλο «ΠΑΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ», που λειτουργεί στο τοπικό Λαογραφικό μουσείο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η παράταση αποφασίστηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφεροντος του κοινου και φορέων της Κοζάνης. Το ενδιαφέρον αυτό μαρτυρούσε και η προσέλευση του κοινού στην τελετή της επίσημης έναρξης της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου 2012.

Την έκθεση, που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, διοργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και περιλαμβάνει άλλα δύο διαγωνιστικά Φεστιβάλ, Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ (διοργανωτής: Δήμος Θεσσαλονίκης) και Εικαστικών Τεχνών (διοργανωτής: ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο πρόεδρος η ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκης Βοϊτσίδης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Ένωσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων, στην εξωστρέφειά της και στο έργο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αναφερόμενος στο φεστιβάλ φωτογραφίας και στον τρόπο με τον οποίο το αγκάλιασαν οι τοπικοί φορείς, τόνισε ότι αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει κοινός προβληματισμός, υπάρχουν κοινές θέσεις και απόψεις που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας δημιουργικής συνεργασίας.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Σόκουτης και ο Ευάγγελος Καραπάτσιος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κοζάνης.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας  Ταξίαρχος Βάϊος Χονδρός, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση συνεχάρη τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ και ζήτησε να φιλοξενηθεί στη συνέχεια η έκθεση και στο φουαγέ το Νέου Αστυνομικού Μεγάρου προκειμένου να εμπεδωθεί ακόμα περισσότερο το μήνυμά της για την αποδοχή του και κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Επίσης εκφράστηκε ενδιαφέρον για να μεταφερθεί η έκθεση στη Φλώρινα και στον Δήμο Σερβίων Κοζάνης.

Το φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 23 μέχρις τις 30 Ιουνίου στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

Facebook Twitter