Εγκαίνια της έκθεσης
“Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979”

9 Μαΐου 2009
 
«Η χρυσή περίοδος του ποδοσφαίρου σε μια περιοχή που υπήρξε φυτώριο για το άθλημα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες της έκθεσης Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης εγκαινιάζοντας σήμερα τη διοργάνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Είναι μία ευκαιρία να δούμε ξανά τα πρόσωπα ποδοσφαιριστών που υπήρξαν μέρος της ιστορίας αυτής της πόλης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην προσπάθεια των διοργανωτών να μεταφερθεί το κλίμα μιας εποχής μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης, πριν να δημιουργηθούν συνθήκες επαγγελματισμού στο ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχος Βοϊτσίδης. «Φιλοδοξούμε να μην είναι στατική η έκθεση αυτή. Στο πλαίσιό της θα διοργανώσουμε πολλές εκδηλώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην περίοδο εκείνη να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους».
Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης τιμήθηκαν από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ δύο κορυφαίες προσωπικότητες της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Λογοθέτης και ο Σταύρος Πετρακόπουλος, «κόσμημα ο καθένας στο είδος του, για όσα προσέφερε στον αθλητισμό», όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης επιδίδοντάς τους τις τιμητικές διακρίσεις.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης οι φωτογράφοι από τους οποίους προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων, Γιάννης Κυριακίδης, Ανδρέας Καλογερόπουλος και Μιχάλης Παππούς, «εμβληματικές μορφές της φωτοειδησεογραφίας», όπως είπε ο κ. Βοϊτσίδης.
 
Η έκθεση φωτογραφίας «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979» φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1 και Λεωφόρος Νίκης, 1ος όροφος). Θα παραμείνει ανοιχτή ως τον Σεπτέμβριο του 2009 και θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, τις ώρες 10.00-17.00.
 
 
 
Facebook Twitter