Εγκαίνια της έκθεσης Μαρκίδες Πούλιου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

27 Οκτωβρίου 2007
 
«Μια από τις πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία ελληνόφωνης εφημερίδας εκτός των συνόρων του τορκοκρατούμενου κράτους ξεκίνησε μέσω του φύλλου Εφημερίς και αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναγκαία αφύπνιση του γένους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας εγκαινιάζοντας στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την έκθεση «Οι πρωτοπόροι Έλληνες δημοσιογράφοι Μαρκίδες Πούλιου, εκδότες της πρώτης ελληνικής εφημερίδας, Βιέννη 1790-1797» .

 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι με την παρουσία του στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ επιθυμεί να τιμήσει «τη βορειοελλαδίτικη δημοσιογραφία, που με τους αγώνες της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της ελευθερίας, στην αντίσταση, και βέβαια στην ελεύθερη ενημέρωση».
 
Προσφωνώντας τον κ. Παπούλια ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρης Γουσίδης τόνισε ότι με την έκθεση και τον κύκλο εκδηλώσεων για τους Μαρκίδες Πούλιου συγκεντρώνονται «για πρώτη φορά οι ψηφίδες που συγκροτούν ένα πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας, το οποίο συνδυάζει το τοπικό και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον με την εθνική διάσταση».
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής της ΕΣΗΕΜ-Θ, και στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε στα εκθέματα.
 
Προσφώνηση προέδρου μορφωτικού ιδρύματος
Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα στοιχεία της έκθεσης
Πρόγραμμα Ημερίδας – 10 Νοεμβρίου 2007
 
Facebook Twitter