Εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους τα “Αθλητικά Νέα”

25 Οκτωβρίου 2011
 
«Εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους» είναι το επόμενο όραμα του εκδότη των Αθλητικών Νέων Λάμπρου Σκόρδα, μετά την κατάρρευση του σχήματος «εφημερίδα με απλήρωτους δημοσιογράφους» το οποίο είχε επιχειρήσει να εδραιώσει, καθυστερώντας επί έξι μήνες την καταβολή των αμοιβών και πιστεύοντας ότι μπορεί να εμπαίζει χωρίς συνέπειες τους εργαζόμενους και την Ένωση Συντακτών.

Το σύνολο των δημοσιογράφων που απασχολούσε η εφημερίδα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, και το αναγνωστικό κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι τα φύλλα της εφημερίδας που κυκλοφορεί τις ημέρες αυτές δεν φέρουν καμία προδιαγραφή αξιοπιστίας. Το μόνο που αποτυπώνουν είναι η ευτελισμένη αντίληψη που έχει ο κ. Σκόρδας για την Ενημέρωση και η προκλητική ασέβειά του προς το αναγνωστικό κοινό.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τον αναξιόπιστο αυτόν εκδότη στο δρόμο της απαξίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να αποτρέψουν την έκδοση μιας εφημερίδας-φάντασμα, αρνούμενοι να συνεργαστούν με τον κ. Σκόρδα, ο οποίος αποδεδειγμένα άλλωστε δε θα τους πληρώσει ποτέ για την εργασία τους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ που θα αποδεχθούν πρόταση συνεργασίας από τον συγκεκριμένο εκδότη θα ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης. Μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ που θα ενεργήσουν αναλόγως ακυρώνουν τη δυνατότητα εγγραφής τους σε αυτήν.

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter