ΔΟΔ, ΕΟΔ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

27 Νοεμβρίου 2003

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή περιφερειακή της οργάνωση (ΕΟΔ) στηρίζουν πλήρως τις εικοσιτετράωρες προειδοποιητικές απεργίες που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ στα ηλεκτρονικά μέσα σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΔ κάνει μνεία της συμμετοχής της ΕΣΗΕΜ-Θ στις κινητοποιήσεις, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ Aidan White δήλωσε ότι “οι εργοδότες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν επιδείξει καμία βούληση να διαπραγματευτούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα εξασφαλίσουν εργασιακή και ποιοτική αναβάθμιση της δημοσιογραφίας και του επαγγέλματος.
“Καθώς οι δημοσιογράφοι είναι δικαίως απογοητευμένοι από την στάση των εργοδοτών, οι απεργίες αυτές αποτελούν σαφή ένδειξη της αποφασιστικότητάς τους να υπερβούν το αδιέξοδο και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερη ποιότητα στην ενημέρωση. Οι δημοσιογράφοι σε όλη την Ευρώπη θα παράσχουν πλήρη υποστήριξη στους Έλληνες συναδέλφους τους.”
“Ελπίζουμε ότι οι εργοδότες θα διαπιστώσουν ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί αυτή η διαμάχη είναι μέσω ενός ευέλικτου και καλόπιστου διαλόγου, ειδάλλως οι κινητοποιήσεις θα εντατικοποιηθούν”, κατέληξε ο κ. White.

 

Facebook Twitter