Δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

8 Δεκεμβρίου 2008
 
Δίωρη στάση εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα προσδιοριστούν χρονικά σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες αδελφές Ενώσεις Συντακτών, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Καλούνται οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας (από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) στο πλαίσιο της κινητοποίησης που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με άλλους φορείς εργαζομένων, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008.
Σε μια περίοδο που οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, η οικονομική αναταραχή -με το φάσμα της ακρίβειας και της ανεργίας να διογκώνεται επικίνδυνα- καταδεικνύει την επαπειλούμενη προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Εντείνει, επίσης, την ανησυχία ότι και πάλι οι εργαζόμενοι θα είναι εκείνοι που θα κληθούν να επωμιστούν τις συνέπειες μιας κρίσης που άλλοι δημιούργησαν.
Οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία, και υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων στην ενημέρωση, τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα, το μέλλον των ταμείων τους και των οικογενειών τους, τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter