Δίωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ3

22 Σεπτεμβρίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης για μιαν ακόμη φορά επισημαίνει την απαράδεκτη καθυστέρηση στη μετατροπή των συμβάσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά και την επιχειρούμενη δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων, με την οποία θα διαιωνιστεί το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα τονίζει στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι οποιαδήποτε απόπειρα να θιγεί με έμμεσους τρόπους και μεθοδεύσεις, όπως μετακινήσεις και επιβολή κυλιόμενων ωραρίων, το απαράγραπτο δικαίωμα των συναδέλφων στην εργασία δεν θα γίνει ανεκτή από τον δημοσιογραφικό κόσμο. Αν η ΕΡΤ απαιτεί αποτελεσματικότερη κάλυψη των παγίων και διαρκών αναγκών της, ας αναγνωρίσει επιτέλους εμπράκτως τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων από τους οποίους την απαιτεί.
Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., σε συντονισμό με το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α., κηρύσσει δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας τη Δευτέρα 25/9/2006, από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι  στην ΕΡΤ 3 (τηλεοπτικό σταθμό και ραδιοφωνικά προγράμματα), ζητώντας:
                                                                                                          
-Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων, με την άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, όπως επιβάλλει ο νόμος εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ.
-Να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν το νέο Οργανόγραμμα, το οποίο θα περιλάβει όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
-Να μην καταρτίζεται στο εξής ούτε μία σύμβαση έργου για δημοσιογράφο που απασχολείται στον τομέα ενημέρωσης.
-Να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας των δημοσιογράφων που απασχολούνται στον τομέα ενημέρωσης.
 
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην κινητοποίηση.
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter