Δυναμικό κι ενωτικό το δημοσιογραφικό μπλοκ στο συλλαλητήριο για την ΕΡΤ

9 Σεπτεμβρίου 2013

Μαχητικό και ενωτικό παρών έδωσαν οι άνθρωποι της ενημέρωσης, στο εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό πανεργατικό συλλαλητήριο, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους διακήρυξαν την καθολική αξίωσή τους για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΜ-Θ για το συλλαλητήριο ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων Συντακτών του κλάδου με πολλούς εργαζόμενους. Το δημοσιογραφικό μπλοκ συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του ραδιοσταθμού της ΕΤ3, στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την Αριστοτέλους και ενώθηκαν με τα μπλοκ των άλλων εργαζόμενων.
Επικεφαλής ήταν, από την ΠΟΕΣΥ ο Πρόεδρος Γιώργος Σαββίδης, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Δραγώγιας, οΣ Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουμπιάς, η Ταμίας Νέλλη Σπηλιοπούλου και οι Γιώργος Κατερίνης και Μαρίνα Μεϊντάνη. Από την ΠΟΣΠΕΡΤ ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης και από την ΠΟΕΠΤΥΜ ο Ταμίας Χαράλαμπος Κρέστας. Από την ΕΣΗΕΑ η νέα Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Τρίμης και ο Μάκης Διόγος, μαζί με την Πρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Μιμή Τουφεξή. Από την ΕΣΗΕΜ-Θ ο Πρόεδρος Μάκης Βοϊτσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κοντογουλίδης, η Ταμίας Μαρία Πλήκα και οι Βασίλειος Κυριακούλης και Μπάμπης Μπίκας. Από την ΕΣΠΗΤ ο Πρόεδρος Θέμης Μπερεδήμας, ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Αλατάς και η Μαρία Ζαρίφη. Από την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Πέτρου και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Χορταργιάς. Από την ΕΣΗΕΠΗΝ η αντιπρόεδρος Κατερίνα Μηναδάκη και από την ΕΠΗΕΘ ο Πρόεδρος Γιώργος Τζάγιας και η Γενική Γραμματέας Διαμάντω Γαλανού.
Με πανό και συνθήματα οι διαδηλωτές αξίωσαν την ελεύθερη επαναλειτουργία της ΕΤ3 και των ραδιοσταθμών και τηλεοράσεων της ΕΡΤ, όλης της χώρας. Στο τέλος, κατέληξαν έξω από το κτίριο της τηλεόρασης της ΕΤ3 και μαζί με μεγάλο πλήθος διαδηλωτών, παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα από πολλούς καλλιτέχνες.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την 11η Ιουνίου, στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις, κρατάνε ζωντανούς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ, με συνεχή, αντικειμενικά, ανεξάρτητα, πλουραλιστικά και πολυφωνικά ενημερωτικά και ειδησεογραφικά προγράμματα, με τη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων της χώρας και του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου.
Κάθε βράδυ, στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, πολλοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν πλούσιο πρόγραμμα, που παρακολουθούν εκατοντάδες πολίτες. Σημαντική θα είναι η μεγάλη συναυλία της χρονιάς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στο ραδιομέγαρο, από τις 7:30 το απόγευμα. Με 40 από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες μας, όπως οι:
Κ. Βέττα, Γ. Γραμματικού, Φ. Δεληβοριάς, Γ. Δημητριάδης, Σ. Δρογώσης, Encardia, Ν. Ζιώγαλας, Γ. Ζουγανέλης, Ν. Ζούδιαρης, Χ. Θηβαίος, Κ. Θωμαΐδης, Θ. Καραμουρατίδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γ. Κότσιρας, Β.Λέκκας, Κ. Λειβαδάς, Locomondo, Α. Μάνου, Κ.Μαραβέγιας, Magic de spel, Ν. Μαυρουδής, Γ. Μηλιώκας, Θ. Μικρούτσικος, Α.Μιντζέλος, Ν. Μποφίλιου, Γ. Νέγκα, Λ. Παπαδόπουλος, Β. Παπακωνσταντίνου, Μ.Πασχαλίδης, Ρους, Σ.Σιόλας, Μ. Στόκας, Γ. Τοσικιάν, Μ. Τσαϊρέλη, Δ. Τσακνής, Μ.Τσαρούχα, Υπόγεια Ρεύματα, Μ. Φάμελος, Γ. Χαρούλης.
Και με κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης:
Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter