«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ» : Νέο πρόγραμμα διημερίδας

10 Ιουνίου 2011

 

Με αλλαγές στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ξεκινά το πρωί της Τρίτης η διημερίδα με τίτλο «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», που οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στις 14-15 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες για να διευκολυνθεί η μαζική προσέλευση των δημοσιογράφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 15ης Ιουνίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 8.00 μ.μ. με τον περιορισμό του διαθέσιμου χρόνου για τους ομιλητές.  
Υπενθυμίζεται ότι η διημερίδα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από το 2008 με γενικό τίτλο «Για να πούμε την αλήθεια».
Στόχος της διημερίδας είναι να προωθηθούν η αξιοπιστία και η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η διαπολιτισμική συνύπαρξη, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού απέναντι σε μειονότητες, εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλη την Ευρώπη. Αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, στο Βίλνιους και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η Μπρατισλάβα.
Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο μέσω ustream [http://www.ustream.tv/channel/ESIEMTH] και θα προβλέπεται η δυνατότητα να υποβάλλονται απομακρυσμένα ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

 

Το διοικητικό συμβούλιο

 

Αναλυτικά στοιχεία για τη διεθνή πρωτοβουλία, που ξεκίνησε το 2008:
http://ethicaljournalisminitiative.org
Εδώ φιλοξενείται σε ηλεκτρονική μορφή και η σχετική έκδοση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων:
http://ethicaljournalisminitiative.org/pdfs/EJI_book_en.pdf
Σε καθημερινή βάση αποστέλλονται ενημερωτικά δελτία για επίκαιρα ζητήματα: Ethical Journalism Initiative Alert
 
Το πρόγραμμα των εργασιών
Συμπεράσματα του Βίλνιους
Ενημερωτικό φυλλάδιο της εκστρατείας
Facebook Twitter